Hart voor dieren
20 november 2006
Dogsfriendly - label

Ik ben een jongen van ondertussen 28 jaar. Toen ik 24 was, ontdekte ik het internet. Ik leerde andere hondenvrienden kennen en ontwikkelde in mijn brein ideetjes die een ander niet kon evenaren.

Eén van die ideetjes was een lange lijst vol zaken die hondsvriendelijk zijn... De voorloper daarvan vind je op het hondenforum Hondenvrienden.be Ook de Woef heeft mijn lijst geplaatst op hun site en zelfs Animalweb.be heeft dat gedaan.

Maar de correcte onderhouden lijst vind je uiteraard terug op mijn eigen hondenforum http://dogsfriendly-net.com

Nadat ik die lijst heb gemaakt... besloot ik nog een stap verder te gaan.

Als we nu eens de zaken die honden vriendelijk ontvangen, beloonden?

Dus deed ik dat... wij, dat zijn Dogsfriendly-Leden die van tijd tot tijd hun koffietje gaan drinken in een café, tea-room, etc... met hun hond(en). Als zij merken dat de zaak vriendelijk is naar de hond (en naar hen) dan krijgt die zaak een beloning, een pluim... en dat is het label ;-)

DF-leden gaan wel anoniem en zonder afspraak.

Waarom?

ten eerste willen we niet dat de zaakvoerder of de uitbater een toneel gaat opvoeren om zo'n label te ontvangen... dat zou maar vals zijn ni waar?

en ten tweede... willen we ook niet dat de zaakvoerder van een zaak die slecht werd bevonden, ons gaat bekritiseren... aangezien we dus anoniem zijn, kan niemand weten dat we die bepaalde zaak hebben afgekeurd. Er bestaat trouwens ook geen zwarte lijst van zo'n zaken.

Net zoals bij honden, moet je de goede zaken belonen, niet de slechte ;-)

Mensen die vinden dat hun stamcafé hondsvriendelijk is, mogen dit altijd laten weten ... en dan doen wij wel eens een uitstapje naar die zaak.

Mail ons: dogsfriendly@dogsfriendly-net.com

en wij houden je op de hoogte wanneer we die zaak hebben bezocht en of ze voldeed aan onze voorwaarden.

Dogsfriendly
Zedelgem (B)
verschenen op de website