Welkom op de pagina waarop u meer informatie vindt over het label.

Laat me eerst even toe u te vertellen dat ik reeds lang met het idee in mijn hoofd zat om een soort ster in het leven te roepen, waardoor mensen konden weten waar ze welkom zijn met hun hond.

In januari 2006 maakte ik een eigen forum aan. Kort daarop stelde ik het idee voor aan de leden die toen aanwezig waren op dat forum. Die leden juichten mín idee toe en toen ging alles in een stroomversnelling. Mede dankzij een lid - die anoniem wenst te blijven - kreeg het forum een geheel eigen stijl. Tevens dient het logo van het forum ook voor het logo van het label. Op deze manier merk je duidelijk dat deze twee dingen aan elkaar vasthangen. 

Het label wordt uitgegeven aan alle zaken die bezocht werden en worden door Dogsfriendly-Leden die ik persoonlijk ken + al reeds zes maand actief aanwezig zijn op het forum.

Hier vindt u de lijst met horecazaken aan wie het label reeds werd overhandigd.

Ook trimsalons, zaken met dierenbenodigdheden en hondenfotografen kunnen dit label bekomen.

Hoe gaan wij nu te werk?

Onze leden gaan anoniem naar een eet -of drankgelegenheid met hun hond en kijken hoe de uitbater reageert op die hond. Stelt hij uit zichzelf voor om water te brengen? Is hij vriendelijk naar de klant en naar de hond? Komt hij vriendelijk met een kom water, als je er zelf om vraagt?

Dat zijn de belangrijkste en in feite de enige vragen waarop een positief antwoord behoort te komen.

Voldoet de zaak aan deze vereisten, dan ontvangen zij van ons een label. Dit gebeurt per post.

Per post, vanwege de anonimiteit.

Waarom anoniem, zult u zich afvragen?

Wel, wij willen niet dat de uitbater of eigenaar van de zaak een toneeltje opvoert om zoín label te bemachtigen. Want als dit gebeurt, krijgt hij een label onder valse voorwendselen en dat is hetgeen wat wij dus willen voorkomen.

De tweede reden is dat op deze manier geen enkele eigenaar of uitbater kan te weten komen dat ze werden gekeurd. Als hun zaak dan bijvoorbeeld werd afgekeurd, kunnen zij niet van hun neus maken omdat ze geen label kregen.

Er bestaat geen zwarte lijst van zaken waar de hond onvriendelijk werd behandeld. Wij belonen enkel de goede zaken.  Op die manier kan een eventuele Ďslecht voor hondení zaak ook niet zeggen dat wij hen belasteren.

U kunt nu zeggen: 'wat met restaurants?'

Welnu beste mensen... Honden zijn enkel verboden in zaken waar de gelagzaal overloopt in de keuken of wanneer er bijv een grill in het midden van de gelagzaal staat. Dat wil dus zeggen dat honden wel toegelaten zijn - als de eigenaar daar niets op tegen heeft uiteraard - in restaurants en andere eetgelegenheden.

In bijv een broodjeszaak is een hond dus niet welkom (vanwege de hygiŽne).

Wilt U ons een zaak doorgeven die volgens u een label verdient, dan kan u dit altijd:

Email: dogsfriendly (at) gmail.com

Nadat een DF-lid is langs geweest, zal deze zijn/haar bevindingen overbrengen aan Dogsfriendly - de grote baas - waarna deze al dan niet een label zal klaarstomen voor de zaak.

In ieder geval wordt u ook op de hoogte gebracht van de beslissing.

Het label wordt uitgebracht in de vorm van een diploma.

Sommige zaken hebben ons een foto van hun label gestuurd.
TOP
 
EHBO